Tommilla on asiaa

Digi, mobiili, media, asiakaspalvelu, matkailuala, taantuma… Aina jotain mieltä.

Skittles.com – sosiaalinen webbi potenssiin kaksi

leave a comment »

skittles_originalAloitetaan tiistai sosiaalisen median pläjäyksellä. Aiheena Skittles.com ja heidän uusi saittinsa, joka on ainakin itselleni jotain aivan ennennäkemätöntä ja jopa melkoisen hienoa.

Saitin juju on, että mahdollisimman vähän sisällöstä on heidän itsensä tuottamaa ja ylläpitämää, ja loppu on yhteisöjen varassa. Skittles.com saitilla selaimen ruudun vasempaan yläkulmaan tulee tavallaan sivun päälle isketty navigaatiopalikka, josta eri kokonaisuuksien välillä saa vaihdella. Kun sitä käyttää, saitin taustalla vaihtuu erilaiset meille hyvin monelle tutut palvelut ja nimenomaan niin, että sisältö on Skittles-brändiin liittyvää ja usein myös kuluttajien luomaa. Seuraavassa listassa on elementit, joista saitti koostuu.

  • Home -> Youtube Skittles-kanava
  • Products -> Oma saitti tuotteista
  • Media Videos -> Youtube Skittles-kanava
  • Media Pics -> Flickr-kuvat haulla ”skittles”
  • Chatter -> Twitter haulla ”skittles”
  • Friends -> Facebookin Skittles-fanisivu
  • Contact -> Oma sivu

Hienointa kokonaisuudessa on se, että mikäli käyttäjä on rekisteröitynyt kyseisiin palveluihin niin tämä kirjautuminen on voimassa myös Skittlesin sivuja selaillessa. Esimerkiksi kun klikkaa Friends-osion ja saa Facebookin auki, voi suoraan kertoa fanittavansa Skittlesin tuotteita. Tässä mielestäni piilee koko homman hienous, osallistuminen on tehty todella helpoksi. Oheisissa kuvissa esimerkkejä.

picture-2picture-31

picture-1

 

 

 

 

Alunperin myös nyt omana saittina toteutettu tuotesivu oli ulkopuolista sisältöä Wikipediassa, mutta se on nyttemmin poistettu. Saitin julkistus toki herätti joissakin ihmisissä ahdistusta ja poiki paljon kirjoittelua webissä. Niin positiivista kuin negatiivista.

Tällaisen melko rohkean vedon jälkeen on tietysti hyvä kysyä mitä hyötyä tästä oli? Jos ei muuta, niin ainakin aiheesta puhutaan ja sivu saa kävijöitä. Julkaisupäivänään Skittles.com -sivuston liikenne kasvoi 1332%. Sosiaalista mediaa seuraavissa piireissä veikkailaan, että Skittlesin teko jää elämään historiaan esimerkkinä radikaalista tavasta käyttää sosiaalista mediaa sekä tietää loppua perinteiselle ajattelulle yrityksen kotisivuista.

Mainokset

Written by tommiholmgren

maaliskuu 17, 2009 klo 8:15 am

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggers like this: