Tommilla on asiaa

Digi, mobiili, media, asiakaspalvelu, matkailuala, taantuma… Aina jotain mieltä.

Viikko 11/09 Googlessa: laadutonta viihdettä ja parempia verkkopalveluita

leave a comment »

Viikko tuo mukanaan pieniä yllätyksiä nousseimmissa Google-hauissa Suomen kamaralla. Viikon suurin yllätys itselleni oli se, että kansa haluaa kovin vastenmielisen ohjelman Mikkosten maailman jatkuvan televisiossa Nelosella. Tämä yllätys ei sinänsä liity hakuihin, mutta en silti ymmärrä miksi. Hauissa Timo TA päätyi nappaamaan kaksi kärkisijaa.

Verkkopalvelurintamalla twitter on noussuit hauissa kolmossijalle. Mahtaako olla, että aikanaan Jaikun valtaan päätyneet kansalaiset olisivat pikkuhiljaa löytämässä Twitterin salaisuudet mikroblogaamisessa. Etenkin jenkkien suunnalla palvelu on kovassa käytössä, ja jopa yritykset ovat heränneet sen mahdollisuuksiin tunnistaa ja osallistua itsensä ja kuluttajien väliseen dialogiin. Twitter levittää myös monet uutiset ja trendit valtavaa vauhtia.

Mielenkiintoinen toinen palvelu on musiikkipalvelu Spotify, joka edelleen on beta vaiheessa, mutta kutsulla tai rahalla pääsee systeemiä käyttämään myös Suomessa. Homma toimii niin, että koneelle asennetaan pieni softa, jonka kautta ”kaikki musiikki maailmassa” on käytössä suoraan. Palvelusta löytyy todella paljon suomalaistakin musiikkia, ja toimivuus on ihan huippuluokkaa. Premium-versio maksaa 9,90€/kk ja mainosrahoitteisen saa ilmaiseksi. Spotify on ehdottomasti tulevaisuuden malli musiikin jakelulle, kunhan vielä jotenkin tehdään mahdolliseksi musiikin ottaminen mukaan iPodissa.

Mielenkiintoinen ilmiö on myös Ylen Abitreenit, josta on muodostunut mitä ilmeisimmin melkoinen hermokeskus YO-kirjoitusten yhteyteen. Ennen kirjoituksia siellä oli treeniosio, nyt palveluun päivittyy oikeat vastaukset sekä Ylioppilastutkintolautakunnan asiantuntijoiden vastauksia eri tehtäviin sekä keskustelupalstat käyttäjille. Mielenkiintoinen kokonaisuus!

Viikon yhdeksän kovinta nousijaa olivat:

  1. mikkosten maailma (750%)
  2. timo ta mikkonen (450%)
  3. twitter (350%)
  4. abitreenit (350%)
  5. tps (50%)
  6. kodin ykkönen (50%)
  7. äkkilähdöt (40%)
  8. vauva (40%)
  9. spotify (40%)
Mainokset

Written by tommiholmgren

maaliskuu 15, 2009 klo 5:06 pm

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggers like this: