Tommilla on asiaa

Digi, mobiili, media, asiakaspalvelu, matkailuala, taantuma… Aina jotain mieltä.

Ilta-Sanomat ja matkatoimistojen turvallisuus

leave a comment »

Ilta-Sanomat julkisti tänään Matkailu-osiossaan uutisen, joka listaa suomalaisten matkatoimistojen, lentoyhtiöiden ja varustamoiden riskiluokitukset. Koko homma on ihan käsittämätön. Ensinnäkin IS puhuu matkatoimistojen turvallisuudesta, välillä luotettavuudesta ja toisinaan riskistä. Mitä hä? Uutisesta ei käy lainkaan ilmi, että mitä turvallisuudella tai luotettavuudella tarkoitetaan? Sitäkö, että voin luottaa että jos annan rahani matkatoimistolle niin pääsen matkalle? Vai sitä että lentokone ei putoa tai laiva uppoa? Tätähän onkin helppo vertailla! Mittari on selvennetty todella hienosti:

Luokitukseen vaikuttavat yrityksen tapa hoitaa laskujaan, sen maksuhäiriöt, vastuuhenkilöiden taustat, toiminnan kannattavuus, yrityksen vakavaraisuus ja toimialan yleinen riski.

Käsittämätöntä kuraa ja täysin turhaa epävarmuuden lietsontaa. Jutussa unohtuu myös se, että valmismatkalaki antaa kuluttajalle ihan erilaisen suojan kuin vaikkapa erillisenä ostetulle lennolle. Siihen pureutumalla olisi ”jutusta” saanut jutun. Kuten mitä tarkoittaa valmismatka jos palvelut ostetaan vaikkapa samalta saitilta eri kerroilla.

Tällä IS selvästi ansaitsee perinteisen ”Tommilla on asiaa paskajournalismipalkinnon, helmikuu 2009”, joka nyt myönnetään ensimmäistä keraa. Onnea IS!

Mainokset

Written by tommiholmgren

helmikuu 25, 2009 klo 5:48 pm

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggers like this: