Tommilla on asiaa

Digi, mobiili, media, asiakaspalvelu, matkailuala, taantuma… Aina jotain mieltä.

Viikko 8/09 Googlessa: viihdettä sekä uusia alkuja

with 2 comments

Viihdepainotteisuus hakutuloksissa jatkuu tälläkin viikolla. Nyt mukana on niin urheilua, ilmeisesti johtuen hiihdon MM-kisoista Tsekeissä. Toisaalta myös musiikki-puoli pitää vahvasti puoliaan. Ihan viime aikoina on julkistettu monien kesän festaredien esiintyjiä sekä lippuja on tullut myyntiin. Mukana Ruisrock, Provinssi sekä jo viime viikollakin mainittu Sonisphere, jonne Metallica ja Linkin Park ovat tulossa.

Myös Nelosen uusi lifestyle-kanava Liv on päässyt haettujen joukkoon. Mielenkiintoista nähdä kannattaako vielä yksi kanava Suomen kokoisessa maassa. Jotenkin järki sanoisi, että katsojia ei riitä… Uutta on myös Lahdessa: Kärkkäisen tavaratalo avasi ison liikkeen siellä 16.2. ja uskoisin, että tästä johtuu kärkkäinen-haun päätyminen viidenneksi nousijaksi. Tai muutakaan syytä en äkkiä keksi. Muut myymälät Kärkkäisellä on Oulussa, Iissä ja Ylivieskassa.

Viikon ykkönen on kuitenkin itselleni yllätys. Se on pro ana, joka Wikipedian lainauksen mukaan tarkoittaa ”ihmisiä, jotka pitävät anoreksiaa elämäntapana, eivät sairautena”. Itselleni keskustelu tästä aiheesta ei ole viikon aikana näkynyt, joten olisiko kyse siitä, että aiheesta on tullut dokumentti tai vastaava. Pienellä kaivelulla selvisi, että esimerkiksi Facebookista on tullut anoreksiaa ihannoivien ihmisten kohtauspaikka ja että keskustelu on aiempaa näkyvämpää. Osaako joku kertoa, miksi aihe on juuri nyt noussut näin vahvasti esille? Hakuja on tehty selkeästi eniten etelä-Suomessa ja nousu on alkanut helmikuun 11. päivän jälkeen.

Viikon nousijat kokonaisuudessaan:

 1. pro ana (Breakout)
 2. yle urheilu (250%)
 3. ruisrock (250%)
 4. ruisrock 2009 (170%)
 5. kärkkäinen (170%)
 6. provinssirock (130%)
 7. sonisphere (110%)
 8. liv (100%)
 9. yle.fi (80%)
 10. iskelmä (60%)
Mainokset

Written by tommiholmgren

helmikuu 22, 2009 klo 8:22 pm

Kategoria(t): hakuviikko

Tagged with , , , , , , , ,

2 vastausta

Subscribe to comments with RSS.

 1. Aiheesta tuli dokkari viime viikolla. Ideoiden levitessä kulovalkeaakin nopeammin pätkä todennäköisesti tuotti kontraproduktiivisena lopputulemanaan lisää proana-teinejä, jotka vasta kuulivat ideologiasta.

  Sten

  helmikuu 23, 2009 at 3:34 pm

 2. Parahin Sten, oli jotenkin arvattavaa että aiheesta on ollut televiissiossa juttua. Mitään muuta syytä ei pysty keksimään tuollaiselle piikille.

  Tämä esimerkki kertoo kyllä upeasti monikanavaisuuden merkityksestä nykyisin. Nimittäin kun tuolla termillä hakee Googlesta, ei hakijalle välity kovin negatiivinen kuva anoreksiasta. Päinvastoin…

  tommiholmgren

  helmikuu 23, 2009 at 7:11 pm


Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggers like this: