Tommilla on asiaa

Digi, mobiili, media, asiakaspalvelu, matkailuala, taantuma… Aina jotain mieltä.

Viikko 3/09 Googlessa: järistyksiä niin puistossa kuin taloudessa

with 2 comments

Uusi vuosi ja uudet Google-kujeet. Pari vuoden ensimmäistä viikkoa välistä jäi puuttumaan lomalla ollessa, mutta ei anneta sen häiritä. Palataan siis samaan rytmiin, viimeisen 7 vuorokauden nousijat Google-hauissa. Loman aiheuttama katkos uutisten seurannassa tekee myös tulkinnan kyseenalaiseksi, joten jos olen metsässä niin vinkatkaa.

Yellowstone on ykkönen, ja arvatenkin sitä ravistelleesta pienten maanjäristysten sarjasta. Puiston alla majailee siis iso aktiivinen tulivuori, joka näytteli pääosaa mm. elokuvassa Supervolcano (2005). Tämä on tietysti omiaan luomaan kauhukuvia mm. tulevasta jääkaudesta. Puiston oma tiedote asiasta on täällä, ja kertoo että tyypillisesti järistyksiä on 1000 – 3000 vuodessa, mutta myöntää että nykyinen sarja on harvinaisen tiivis. Täytyy myöntää, että itsekin taisin tämän saman haun tehdä, ja syynä oli puiston sijoittaminen kartalle. Sen jälkeen hain tietoa jääkausista, ja totesin niiden olevan pirun pitkiä. :)

Uusi Windows kiinnostaa kansaa, koska haku windows 7 on kakkosena nousijoissa. Sen beta julkaistiin juuri, ja kauppoihin se saapuu erilaisten huhujen mukaan 2009/2010 vaihteen tienoilla. Ja kokemushan osoittaa nämä aikataulut Microsoftin tapauksessa todella päteviksi. :) Täällä lisää ominaisuuksista niistä kiinnostuneille. Itseltäni jäi lukematta…

Seuraava setti hakusanoja kuvaa mielestäni hyvin vuoden vaihdetta: pitäisikö kehittää itseään jotta saisi pitää duunin, tai olisiko (kesä)töitä tarjoolla? Tämä tietysti siitä, että monet yritykset ovat julkaisseet kesätyöpaikkansa heti vuoden alusta, samoin kuin koulutuskalenterit. Toisaalta voisi vetää (uskaliaan) johtopäätöksen, että taloudellinen tilanne pistää ihmiset miettimään tarkemmin niin omaa pätevyyttään kuin muita työvaihtoehtoja.

työväenopisto, wilma (opetusviraston kurssihallintasysteemi), verokortti, avoimet työpaikat ja työvoimatoimisto.

Ne, jotka uskovat pitävänsä tulot tasaisena koko vuoden, voivat suunnata viikonloppuna haaveilemaan seuraavista lomakohteista Matkamessuille, joka oli hauissa kolmosnousijana. Ovat muuten suurimmat alan kinkerit Pohjoismaissa. Olen itsekin siellä ja moderoin perjantai-aamun Matkatieto-seminaarin session, jossa aiheena ”Ota kiinni visiosta! Tulevaisuuden matkailubisneksen mahdollisuuksia.”

Tartu hihasta jos olet paikalla!

Kuva: USGS ja Alan Post (www.unmuseum.org)

Mainokset

Written by tommiholmgren

tammikuu 14, 2009 klo 2:33 am

2 vastausta

Subscribe to comments with RSS.

 1. Eikös google taannoin kehitellyt muuten tekniikkaa, jolla seuravaan flunssa-aaltoja puhtaasti aiheeseen liittyvien Google -hakujen määrän mukaisesti?

  Hyvin näistä hakutilastoista aina näkee millä mallilla maailma makaa, paljon paremmin kuin vaikkapa Iltalehden sivuilta.

  Koivumäki

  tammikuu 15, 2009 at 11:37 am

 2. Muistan itsekin tuon Googlea koskevan uutisen. En yhtään ihmettele, voisin kuvitella että hauissa tosiaan näkyy tällaiset asiat.

  Olen hiukan itsekin yllättynyt, miten hyvin viikkotasolla muutokset kuvastavat (internetin käyttäjien) näkökulmasta muutamia kuumia aiheita. Sarjaa on siis hyvä jatkaa ihan omankin mielenkiinnon vuoksi. :)

  tommiholmgren

  tammikuu 15, 2009 at 8:56 pm


Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggers like this: