Tommilla on asiaa

Digi, mobiili, media, asiakaspalvelu, matkailuala, taantuma… Aina jotain mieltä.

Sosiaalisten verkostojen lonkerot tunkeutuvat kaikille saiteille

leave a comment »

Torstaina sekä Facebook että Google kilpajulkistivat omat ”Connect” ohjelmansa. Siitä kirjoitti esimerkiksi Digitoday. Tämä tarkoittaa sitä, että käyttäjätiedot liikkuvat sujuvasti palveluiden välillä, ja jo koottuja sosiaalisia verkostoja voidaan hyödyntää paljon nykyistä laajemmin kaikissa palveluissa.

Käyttötapauksia on monia, mutta parhaimmillaan tämä mahdollistaa mielestäni äärimmäisen näppärän kirjautumisen uusiin palveluihin. Sen lisäksi toki itselle tärkeiden asioiden kerääminen oman verkoston kesken jaettavaksi helpottuu huomattavasti. 

Brändeille Connect -ohjelmat tarjoavat hyvän tilaisuuden levittää omaa ilosanomaansa tehokkaammin ja käyttää sosiaalisten verkostojen voimaa kunnolla. Suositukset, ostot, tilaukset yms voivat siirtyä vaikka verkkokaupasta Facebookin uutisvirtaan näkyviin. Myös brändättyjen verkostojen rakentaminen tulee ihan uudella tavalla relevantiksi, kun käyttäjä/kaveritiedot voidaan sitoa jo olemassa olevaan hyvin suosittuun palveluun.

Jälkimmäisestä esimerkkinä on vaikkapa Finnmatkojen hetki sitten lanseeraama Lomakompassi -yhteisö. En ole ollut koskaan brändin itsensä ylläpitämien verkostojen ystävä (eikä se mielipide vielä ole muuttunut), mutta järkeä kuvioon tulee kyllä lisää. Toivottavasti myös käyttäjiä, sillä ainakaan vinkkien määrä ei Lomakompassissa ole kovin järisyttävää tahtia kasvanut. Mahtaako olla omat oppaat, jotka vinkkejä raapustavat? Nythän vinkit voisivat pullahtaa näkyviin Facebookkiin, joten jokainen kaveriverkostossa näkee mitä joku raapustelee. Tietoturva ja yksilön suoja tulee tässä kohtaa esille hyvin nopeasti. Tästä löytyy tilitystä verkosta varmasti niin paljon jo, etten taida edes lähteä sille tielle.

picture-11Esimerkki: Insider.com

Kaivoin esimerkiksi Insider.com -palvelun, joka Facebookin Connect -toiminnallisuutta jo hyödyntää. Kirjautuminen on tehty äärimmäisen käteväksi (kuva vieressä). Vaihtoehtoina on joko kirjautua vanhoilla tunnuksilla, rekisteröityä uutena käyttäjänä, tai yhtä nappulaa painamalla käyttää Facebookin tiliä palvelussa. Helppoa. Kun valitsee Facebook Connect -painikkeen, kertoo saitti mitä palveluiden välillä liikkuu. Tässä tapauksessa Insideriin tuodaan omat tiedot sekä kaveritiedot. Toiseen suuntaan palvelu mahdollistaa Insiderin uutosten helpon julkaisun seinällä Facebookissa. Tämä on varmasti vasta esimakua siitä, mitä tulemme näkemään.
Lisää tietoja:
http://developers.facebook.com/connect.php
http://www.google.com/friendconnect/

Mainokset

Written by tommiholmgren

joulukuu 6, 2008 klo 9:20 am

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggers like this: