Tommilla on asiaa

Digi, mobiili, media, asiakaspalvelu, matkailuala, taantuma… Aina jotain mieltä.

Luettua: Nopea strategia – Kosonen & Doz

with one comment

Faktan bisneskirjapiiri oli ystävällinen ja lähetti minulle luettavaksi Mikko Kososen ja Yves Dozin uuden ja aika paljon keskustelua herättäneen kirjan Nopea strategia – miten strateginen ketteryys auttaa pysymään kilpailun kärjessä.

Kirjoittajien oivallus on, että seuraamalla perinteisiä johtamisen malleja (keskitytään ydinliiketoimintaan ja optimoidaan sitä) missataan helposti uudet liiketoimintamahdollisuudet ja innovaatiokyky. Syynä tähän on se, että resurssit ja ajattelu on sidottu vanhaan tekemiseen ja uuden näkeminen on vaikeaa.

Hoidoksi tähän Kosonen ja Doz esittelee kolme nopean strategian kivijalkaa: strateginen herkkyys, kollektiivinen sitoutuminen ja resurssien joustava käyttö. Kirjassa esitellään isojen yritysten (kuten IBM, HP ja Nokia) esimerkkien kautta käytännössä mitä nämä kolme asiaa tarkoittavat, miten ne rakennetaan yritykseen tai miten yritys palautetaan menetetyn herkkyyden jälkeen oikealle ladulle.

Kirjassa on todella paljon hyviä käytännön esimerkkejä ja vinkkejä niin esimiehelle kuin johtoryhmälle. Etenkin johtoryhmän välisiä suhteita ja dynamiikkaa sekä muutoksen tunnepuolta ja organisaation arvoja kuvaavat pätkät olivat mielestäni erittäin hyvää tavaraa. Välillä kirja on melko raskas lukea, ehkä senkin takia että kaikki esimerkit ovat hyvin suurten yritysten näkökulmasta kirjoitettuja. Se ei silti tarkoita, etteikö ajatukset olisi sovellettavissa pienemmissäkin yrityksissä. Kirja on myös hyvin ja selkeästi jäsennelty.

Suosittelen ehdottomasti kirjaa kaikille johtajille toimialasta riippumatta. Itse ainakin haluan rakentaa ja olla töissä yrityksessä joka on strategisesti herkkä, jonka johtoryhmässä vallitsee hyvä keskinäinen vuorovaikutus ja joka pystyy ja uskaltaa tehdä riittävän nopeita liikkeitä havaitessaan uusia liiketoimintamahdollisuuksia. Ja uskon etten ole ainoa!

Kirjan voi hankkia esimerkiksi täältä hintaan 76€.

Mainokset

Written by tommiholmgren

joulukuu 3, 2008 klo 9:34 pm

Kategoria(t): luettua

Tagged with , , ,

Yksi vastaus

Subscribe to comments with RSS.

  1. I’m hunting for web sites that contain fantastic recommendations on what’s in fashion and just what top rated makeup products is.. bbfeedfcgkfe

    Johnc274

    Touko 7, 2014 at 12:47 pm


Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggers like this: