Tommilla on asiaa

Digi, mobiili, media, asiakaspalvelu, matkailuala, taantuma… Aina jotain mieltä.

Luettua: Seth Godin, Tribes

with one comment

Luin viikonloppuna Seth Godinin uusimman tekeleen, kirjan nimeltä Tribes – We need you to lead us.

Kirjan kantava ajatus on aika pitkälti jo tutuksi tullutta tavaraa, jonka kanssa on helppo olla samaa mieltä: yhteisö voi muuttaa maailmaa, yhteisö tarvitsee johtajan ja jokainen meistä voi olla johtaja. Kirja käsittelee paljon myös asenteita, joilla saadaan muutosta aikaan sekä miten vanhat vakiintuneet konventiot jätetään taakse. Sellaista siis, jota voi lukea monesta muustakin lähteestä.

Petyin kuitenkin kirjaan. Godinin aiempi tuotanto, esimerkiksi vaikkapa Meatball Sundae oli hyvä, selkeä ja rakenteellinen kirja markkinoinnin murroksesta, mutta ilmeisesti sittemmin jotain on tapahtunut. Tribes ei ole mielestäni kovin hyvä kirja, koska se tuntuu ennen kaikkea tajunnanvirralta ja voisikin olla ylipitkä blogikirjoitus vailla sen kummempaa rakennetta. Itselleni jäi olo, että kirja on kovalla vauhdilla ja jopa vähän hutiloiden kasattu. 

Kirjan markkinoinnissa Seth käytti hienolla tavalla yhteisöjä hyväkseen ja osoitti asiansa todeksi. Netin Triiibes-yhteisöön pääsi vain ennakkotilaamalla kirjan. Ennakkotilanneille kirjoja tulikin sitten kaksin kappalein, joista toisen Seth pyysi laittamaan kiertoon. Yhteisö on myös jatkanut aiheen käsittelyä, ja sen tuotoksena syntyi Tribes Q&A e-kirja, joka on julkisesti löydettävissä täältä.

Mainokset

Written by tommiholmgren

marraskuu 17, 2008 klo 7:30 am

Kategoria(t): luettua

Tagged with , , , , , , , , ,

Yksi vastaus

Subscribe to comments with RSS.

  1. […] lupaa kääntää verkon sisällöt omalle kielellesi. Testasin omaan blogiini, tarkemmin ottaen artikkeliin Seth Godinin Tribes kirjasta ja tässä tulos: “A book carrying the idea is the time to a […]


Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggers like this: