Tommilla on asiaa

Digi, mobiili, media, asiakaspalvelu, matkailuala, taantuma… Aina jotain mieltä.

Myynnin yhteystiedot ja hienot tittelit

with 4 comments

Positiivisilla asioilla on aina kiva aloittaa.

Tarvitsen webbikoodauksen ammattilaisen tuekseni töihin, ja aion sellaisen hankkia vuokraihmisenä ainakin alkuun. Tätä varten pistäydyin muutaman tuntemani alan yrityksen sivuilla ja koin jotain mitä ennen en ole edes itsestäni tiennyt.

Pro-Source nimisestä firmasta olin kuullut ennenkin, joten katsastin sivut ensimmäisenä. Luulin aina, että olen ihminen, joka haluaa löytää puhelinnumeron ja soittaa yritykseen hoitaakseen asiat. Pro-Source oli mallikkaasti laittanut yhteystiedot etusivulleen puhelinnumeron kera. Emmin kuitenkin hetken, ja katsoin tarkemmista yhteystiedoista kenenköhän kanssa mahtaisin päätyä juttelemaan. Yhteystiedoista löytyi toimitusjohtaja sekä kaksi kappaletta senior partnereita (joista toinen tekee ”pääomasijoittamiseen liittyviä kehityshankkeita sekä toimii hallitustehtävissä”. Loput olivat rekrytointikonsultteja.

Ehtisiköhän joku kiireiltään myymään minulle?

Menin myös eWorkin sivuille (jotka oli muuten äärimmäisen vaikea löytää Googlella) sekä vierailin Koodaripalvelut.comissa. Molemmat rohkaisivat rehellisesti ottamaan myyntiin yhteyttä sähköpostitse tietyssä osoitteessa tai soittamaan numeroon. Täältähän saa siis ostaa jotain!

Onko se niin vaikea myöntää, että yrityksen pitää menestyäkseen myydä ja että kyseistä funktiota hoitaa myyjä? Asiakkaana haluan ottaa yhteyttä sellaiseen henkilöön, joka jo tittelinkin perusteella on kuin luotu asioimaan kanssani.

Mutta entä se positiivinen asia, jonka alussa lupasin?

Päädyin kirjoittamaan perjantaina iltapäivällä sähköpostin eWorkille myynnin sähköpostiosoitteeseen, jossa totesin todella lyhyesti tarpeeni sekä totesin puhelimen olevan paras tapa tavoittaa minut. Meni varmaankin noin puoli tuntia, kun myyjä Tero Koivu jo soitti minulle ja sopi tapaamisen. Olipa helppoa ja tuli hyvä mieli! eWork vei pisimmän korren.

Mainokset

Written by tommiholmgren

marraskuu 10, 2008 klo 6:21 pm

4 vastausta

Subscribe to comments with RSS.

 1. Kieltämättä mieluummin kontaktoisi suoraan oikean henkilön kuin lähettäisi sähköposteja ”anonyymeihin” osoitteisiin. Tosin kun tarpeensa ilmaisee suoraan, niin aika nopeasti saa vastauksen.

  Kontaktoin taannoin ulkomaisen verkkolaskuoperaattorin yrityksen web-sivuilla olleella lomakkeella. Myös mun viestiin reagoitiin alle tunnissa. Yllätyin ja jäi hyvä fiilis.
  Anonyymeihin sähköpostiosoitteisiin ja lomakkeilla lähetettäviin yhteydenottoihin siis vastataan!

  Henna

  marraskuu 10, 2008 at 7:35 pm

 2. Ehkä tämän otoksen perusteella ei vielä ihan voi yleistää. :) Mutta pari hyvää esimerkkiäkin siis on. itse en silti suostu vielä vannomaan info@yritys.com -tyylisen osoitteen nimeen.

  Jos valita saisin, niin haluaisin nähdä sivun, jossa listataan selkeästi myynnin (henkilöiden) yhteystiedot vaikka jopa naaman kera. Saapahan siitä sitten valita.

  Jäin Hennan kommentin innoittamana oikein kaivelemaan tuntemieni yritysten sivuja, ja pitää sanoa ettei kovin moni pidä huolta siitä, että myynnin yhteystiedot löytyvät sivuilta. Paljon muita yhteystietoja kyllä löytyy.

  Mikä on sitten mahtaa olla sivujen rooli, jos ne eivät ohjaa asiakkaaksi? Vai meneekö suomalaisilla yrityksillä niin hyvin, ettei jokaista asiakasta tarvita?

  Hyvin homman hoitaa mielestäni esimerkiksi Valve, jossa saitin yläreunan Contact nappula avaa näkymän, jossa ekana lukee selkeästi myyntijohtajan tiedot. Lisäksi muutkin työntekijät löytyy helposti. Hyvä Paavo et cumppanit!

  tommiholmgren

  marraskuu 10, 2008 at 7:56 pm

 3. Lähetin toissa toissa viikolla viisi eri tarjouspyyntöä otsikolla tarjouspyyntö yrityksen www-sivuilta löytyneisiin osoitteisiin. Sain kaksi vastausta.

  On noissa yrityksissa varmasti kiire, kun ei ehdi myymään!

  Oikeasti myynti on kovaa työtä ja harvassa ovat ne ihmiset, jotka sitä osaavat ja viitsivät tehdä.

  Ilkka Kauppinen

  marraskuu 11, 2008 at 5:15 pm

 4. Myynnissä myös näkee oman (epä)onnistumisen todella nopeasti ja selkeästi. Se voi olla aika kova paikka monelle.

  tommiholmgren

  marraskuu 11, 2008 at 9:04 pm


Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggers like this: